“Voor ons is Reconcept veel meer dan een portfolio

In 2017 waren wij het eerste specialisme dat het AIOS-Portfolio van Reconcept in gebruik nam. Over de jaren heen hebben zij veel gedaan met onze feedback en hebben we samen nagedacht over nieuwe mogelijkheden voor het hele specialisme. Het eerste resultaat daarvan is de persoonlijke nascholingsagenda en GAIA-koppeling voor specialisten.

Leon van den Toorn
Voorzitter NVALT (Longgeneeskunde)

Wat is een persoonlijke nascholingsagenda?

Als vereniging hebben we al jaren een nascholingsagenda die longartsen kunnen raadplegen om zich bij te scholen. In de persoonlijke nascholingsagenda kunnen ze zelf aangeven welke onderwerpen ze interessant vinden. Denk aan onderwerpen als astma, maar bijvoorbeeld ook shared decision making). Op basis daarvan doet Reconcept actief suggesties voor relevante nascholingen.

Wat hebben specialisten aan de GAIA-koppeling?

Specialisten kunnen vrijblijvend hun GAIA-dossier koppelen aan Reconcept. Daardoor zien ze meteen op hun dashboard hoeveel punten ze al hebben verzameld en wanneer hun huidige BIG-registratie verloopt. In combinatie met hun interesses kan Reconcept suggesties geven voor passende nascholingen om de nodige punten te behalen.

Hoe zijn die onderdelen geïntegreerd in Reconcept?

Elke longarts die als supervisor al bekend is met Reconcept, heeft op zijn dashboard dit extra onderdeel gekregen. Zo kunnen de artsen in één omgeving eenvoudig bijdragen aan de ontwikkeling van ANIOS, de opleiding tot longarts en aan hun eigen ontwikkeling. Voor overige longartsen is de nascholingsagenda nog steeds bereikbaar via de speciale link nascholingsagenda.nl/longgeneeskunde.

Wat is jullie visie voor de toekomst?

Als vereniging vinden we het belangrijk dat we onze specialisten ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, zowel medisch inhoudelijk als vakoverstijgend. Naarmate het zorglandschap zich meer ontwikkeld richting netwerkgeneeskunde, willen we nieuwe manieren gaan ontwikkelen die specialisten helpt kennis te delen en beter samen te werken over de muren van hun eigen specialisme heen. Omdat Reconcept een landelijk dekkend platform is waar veel specialisten al bekend mee zijn, willen we hier graag meer mogelijkheden in onderbrengen.

Meer weten over de persoonlijke nascholingsagenda?

Lees meer over de persoonlijke nascholingsagenda